top of page
MarleenSahetapyFotografie_INGE_ASMUS-176.jpg

Geef jezelf een duwtje in de rug met Krachtcafé

Deze foto van mijn vader, is een van de foto’s die ik in het bijzonder koester. Omdat mijn vader fotograaf was staat hij niet vaak zelf op de foto. Hij leefde in het analoge tijdperk en selfies waren er nog niet.

 

Voordat de digitale wereld zijn opmars deed, was mijn vader overleden.

Mijn vader leefde voor zijn gezin en zijn vak. Fotograferen was zijn stiel en hij combineerde dat graag met het werken tussen en met mensen.

In mijn puberteit werd hij ziek, waardoor hij zijn werk niet meer kon doen. De invloed op zijn leven en dat van ons gezin was groot. De ziekte van mijn vader, maakte ons angstig. Zou hij het wel redden?

Mijn vader was, naast het verlies van zijn gezondheid, zijn grote liefde, - het maken van foto’s-, kwijt en tegelijkertijd misten we zijn inkomsten. Toen mijn vader weer wat opknapte, zag hij kans om zich te bemoeien met alles wat hij zag of dacht te zien. Je snapt dat ik dat als puber een drama vond. Opeens was mijn vader de hele dag thuis, bemoeide zich overal mee en er was er geen geld voor benzine voor mijn brommer.

Na een klein jaar van herstel maakte mijn vader een krachtige keuze, die ik herinner als de dag van gisteren. Een deel van zijn oude werk, gaf hij opnieuw vorm.

 

Hij kwam terug!

Als fotograaf en als vader. 

 

In die periode maakte ik ook mijn keuze voor een vervolgstudie. De impact van mijn vaders ziekte op zijn leven en dat van zijn gezin, leidde mij tot mijn vervolgstudie op het gebied van mens en arbeid.

Na al die jaren ben ik nog steeds blij met deze keuze. Al meer dan 30 jaar ben ik actief op het gebied van arbeid, mens en inkomen. Wat een enorme schat aan mensen heb ik gesproken en nog steeds!

 

Ik ben een toehoorder van levensverhalen. Verdriet, angst, blijdschap en boosheid worden mij toevertrouwd.

Aan mijn schatkist van vaardigheden en ervaringen, heb ik 5 jaar geleden 'het schrijven' toegevoegd. 

Wil je ook verhalen opdiepen?
Ik help je graag op weg naar fragmenten van jouw verhaal. Schrijven is een goede manier om terug te blikken op je leven. Door middel van gestructureerde schrijfoefeningen breng je met je pen een stroom van herinneringen, beelden, ideeën etc. naar boven, rechtstreeks naar je hart.

 

Door het herinneren en het (verder) ontdekken van gebeurtenissen en onderliggende motieven leer je je verhaal kennen en kom je erachter dat je meer weet, dan je wist!


Interesse? Laat het me weten, dan vertel ik je er graag meer over.

bottom of page