Neem nu je toekomst in eigen hand met de gratis loopbaan APK voor 45-plussers!
aanmelden

Als werkende 45-plusser heb je nu de mogelijkheid om gratis een loopbaantraject te volgen bij het Krachtcafé.  
Het traject start met een online vragenlijst, genaamd Werkenergieanalyse®. De vragenlijst is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek (Harter, 2002) op het gebied van bevlogenheid en vitaliteit. Na het invullen van de vragen ontvang je een persoonlijke rapportage die inzicht geeft in hoe je er op werkgebied voorstaat. In een persoonlijk gesprek worden de resultaten besproken en stel je samen met je coach een persoonlijk ontwikkelplan op. Hierin is opgenomen welke stappen je wilt zetten, op welke termijn en welke ondersteuning je nodig hebt.


Wie kan er deelnemen?
Het gratis loopbaan-ontwikkeltraject is beschikbaar voor 45-plussers. Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers.
Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. Minister Koolmees: “De mensen die dat hebben gedaan, waren positief.

(*) Mensen die werkloos zijn, hun werk wegens ziekte niet meer kunnen doen, of waarvoor er een ontslag/reorganisatie regeling van kracht is kunnen niet deelnemen. Dat geldt ook voor mensen die werken in de sectoren Zorg & Welzijn of Rijk. 

Meer informatie
Loopbaancoaching tool Werkenergieanalyse®

Het Krachtcafe is gecertificeerd om de  werkenergieanalyse® toe te passen