Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

AKKOORD

OKTOBER

National Domestic Violence Awareness Month

Iedereen kan een schakel zijn in het doorbreken van huiselijk geweld, ook de werkgever!
Kijk niet weg en leer de signalen herkennen.

Huiselijk geweld klinkt bijna als iets gezelligs

07-10-2019
Huiselijk geweld klinkt bijna als iets gezelligs en dat is het natuurlijk helemaal niet. Het heeft niets huiselijks en het blijft ook zelden uitsluitend in ‘huis’. Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke of familiekring van het slachtoffer wordt gepleegd. De gevolgen van huiselijk geweld zijn overal merkbaar, ook op het werk.
Huiselijk geweld komt vaak voor. 20 keer per uur gaat de politie in Nederland op pad vanwege huiselijk geweld. Het komt in alle lagen van de bevolking voor. De kans is groot dat ook een medewerker in jouw organisatie te maken heeft (gehad) met huiselijk geweld.
Huiselijk geweld kost werkgevers jaarlijks circa 136 miljoen euro aan verzuimkosten. Een werknemer die wordt mishandeld, verzuimt vaker, komt te laat of is mentaal of fysiek niet in staat om haar werk uit te voeren. 54 procent van slachtoffers van huiselijk geweld mist drie of meer werkdagen per maand.

Met oog voor deze slachtoffers kun je als werkgever al heel veel betekenen. Het behoud van werk is immers van groot belang voor de werknemer. Voor de werkgever is het van belang dat de werknemer duurzaam inzetbaar blijft.

Wat kun je doen als werkgever?
Bespreek je vermoedens op de juiste manier. Hoe doe je dat? Het start met herkennen van de signalen!

Draag bij aan de veiligheid van je medewerker; iedereen kan een schakel zijn! Ik ondersteun daar graag bij. Ik heb zowel kennis van huiselijk geweld, signalen en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
Als enige in Nederland ondersteunen wij de medewerker én de werkgever bij de gevolgen van huiselijk geweld op het werk en bij verzuim en re-integratie. Dit doen wij door jarenlange arbeidsdeskundige ervaring te combineren met coaching en kennis van de gevolgen van huiselijk geweld.

In de USA is oktober de maand van de National Domestic Violence Awareness.
Maak in oktober nog een afspraak om de mogelijkheden te bespreken; we geven individuele begeleiding, trainingen en denken mee!
Maak het verschil, zodat ook wij in Nederland oktober tot Domestic Violence Awareness Month maken!

-----------------------------------------------------------------------------------------

03-10-2019
In de USA is oktober de maand van de National Domestic Violence Awareness.
Thuis is voor velen een veilige plaats. Maar voor miljoenen mensen in de USA is thuis alles behalve een warme plek. Het Amerikaanse ministerie van Justitie schat dat elk jaar 1,3 miljoen vrouwen en 835.000 mannen slachtoffer zijn van fysiek geweld door een partner.
Onze cijfers liegen er ook niet om. Uit een landelijk onderzoek in de periode van 2015-2018 blijkt dat in de laatste 5 jaar 6,2% van de vrouwen en 4,7% van de mannen slachtoffer geweest is van minstens één huiselijk geweld incident (in dit onderzoek is men uitsluitend van lichamelijk geweld (inclusief bedreiging) en seksueel geweld uitgegaan (dus geen psychisch geweld, sociaal isoleren, stalking of economisch geweld).
Dat zijn in totaal 747.000 vrouwen en mannen van 18 jaar of ouder. In 20% van de gevallen betrof het structureel geweld, dat maandelijks, wekelijks of dagelijks voorkwam. In 56% van de gevallen ging het om partnergeweld dat gepleegd werd door de (ex)partner. Daarvan zijn naar schatting circa 76.000 vrouwen en 13.000 mannen het slachtoffer. Vrouwen zijn dus bijna zes keer vaker dan mannen slachtoffer van structureel geweld door een (ex) partner. De overige 44% bestond uit geweldsincidenten gepleegd door broers, zussen, ouders of ‘huisvrienden’.
Naar mijn idee is het tijd om ook in Nederland extra aandacht te vragen voor huiselijk geweld middels een National Domestic Violence Awareness Month i.p.v. één (internationale ) dag tegen vrouwengeweld in november.

Mijn expertise ligt op het vlak van partnergeweld bij vrouwen en de invloed daarvan op het werk. Ik wil graag huiselijk geweld op de agenda zetten van werkgevers, bedrijfsartsen, vertrouwenspersonen, bedrijfsmaatschappelijk werkers en arbeidsdeskundigen etc.
Zo’n 70% van de vrouwen dat slachtoffer is van huiselijk geweld heeft een baan. Huiselijk geweld heeft gevolgen voor het werk. Het uit zich in allerlei klachten waardoor werknemers verminderd inzetbaar zijn of (frequent) ziek worden. Angst, schaamte en reëel gevaar, maken dat er nauwelijks wordt gesproken over huiselijk geweld waardoor het geweld soms jaren voortduurt. Vaak is het nodig dat de omgeving ingrijpt om het geweld te stoppen. Werkgevers kunnen een belangrijke schakel zijn.
Als enige in NL ondersteunen wij de medewerker & de werkgever bij de gevolgen van huiselijk geweld op het werk en re-integratie. Wil jij het verschil maken?
Wil jij een schakel zijn bij het stoppen van huiselijk geweld en de invloed van huiselijk geweld op het werk?

Laten we in oktober afspreken, zodat ook wij oktober tot Domestic Violence Awareness Month maken! Ik vertel je er graag meer over.
-----------------------------------------------------------------------------------------

nieuwe locatie in WASPIK

 YESSSS!!!

We hebben een geschikte ruimte gevonden om een vaste loactie van het Krachtcafe te openen. We starten in het mooie Waspik een vaste locatie van het Krachtcafé. We verzorgen daar inspiratiebijeenkomsten, workshops en onze coachgesprekken. In november 2019 is het zover, dan openen we onze deuren. Op onze website plaatsen we de agenda van ons aanbod, waarin onder meer opgenomen onze bijeenkomsten BIG FIVE FOR LIFE, onze thema avonden en de vrije inloop.

We blijven uiteraard ook op verschillende locaties in het land actief, maar een vaste stek als basis, is erg fijn.
Het Krachtcafé coacht, begeleidt en inspireert vrouwen door middel van workshops, boekbesprekingen en verhalen.
Ben je op zoek naar een plek waar je gehoord wordt? Dan is het Krachtcafé de juiste plek. We zijn gespecialiseerd in werkstress, burn-out, gezonde werk-privébalans en loopbaancoaching. Daarnaast coachen we vrouwen die te maken hebben gehad met partnergeweld.


Interesse?
info@krachtcafe.nl
We kijken er naar uit om je te ontmoeten. Dat kan nu al op een passende locatie.
In Waspik gaan we eerst druk aan de slag met de verbouwing, zodat we in november 2019 onze deuren kunnen openen!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Streven naar perfectie is niet handig, praktisch nut overigens ook niet!

Deze tas heb ik al jaren en ben er nog steeds heel blij mee. Ik weet nog dat ik hem tegenkwam op vakantie in Venetië. Ik was op slag verliefd, wat een prachtige tas in ‘mijn’ kleur. Toch duurde het nòg een vakantie
voordat ik hem kocht. Want tja het praktische nut had ik nog niet direct ontdekt en dat leverde in mijn hoofd allerlei reeksen met ‘nee’ op.

Het niet kopen van de tas leverde niet een heel groot gemis op, totdat het weer zomer werd en ik opnieuw in Venetië was.

Eén ding wist ik zeker… die tas moest ik hebben. Op een veel te hete zomerdag zette ik mijn voetstappen opnieuw op de Italiaanse eilandjes.
Wat een drukte, wat een gedoe, maar de moeite was niet voor niets: de liefde bleek wederzijds. In de winkel wachtte op een van de houten planken, mijn felbegeerde tas op mij. Mijn naam stond er nog net niet bijgeschreven, maar alles in die winkel ademde mijn naam uit.

De lucht van leer, het geluid van Italië, de kleur van de tas
en vooral het mooie weer, maakten de prijs wat minder belangrijk
en ook het praktische nut overigens.

Ik kocht de tas! Wat een goede beslissing!

Tot mijn schrik bleek er ’s avonds, bij nadere inspectie van de tas, een belangrijk onderdeel te missen aan die prachttas. Ik was blijkbaar zo blind door de liefde dat ik de tas niet goed had bekeken; een lange riem ontbrak.
Och nee, de tas was niet langer perfect; ik werd er chagrijnig van. Die lange riem moest er komen en zo ging ik de volgende dag opnieuw naar Venetië om die riem op te halen. Wat fijn, de tas is compleet.

In de jaren is wel gebleken dat de tas een hoge praktische waarde bezit, maar die lange riem heb ik nog nooit gebruikt… wat een onding!

De liefde voor de tas is veranderd in houden van. Ik houd van de les die hij me elke keer geeft: Niet perfect is goed genoeg!
--------------------------------------------------------------------------------------

Even terug in de tijd, en daar is niets mis mee

Om half 10 stap ik de bibliotheek van Oosterhout binnen om aan te schuiven bij de ‘koffiepauze voor werkzoekenden’. Dit is de stad waar ik jarenlang met veel plezier werkzoekenden ondersteunde in hun zoektocht naar werk.
Bij het binnengaan van de bibliotheek, waan ik me terug in die tijd. Opnieuw mag ik in deze omgeving deelgenoot worden van ambities van mensen, van hun zorgen en hoop en vooral van hun moed. Want moed heb je nodig om je te laten zien, om kwetsbaar te zijn en te blijven zoeken, ondanks de vele afwijzingen. Daar is in die 25 jaar niet veel in veranderd.
Ik vertel over het maken van keuzes, over kwaliteiten en mogelijkheden, over teleurstellingen, over vooral doorgaan en…dat het voor mij ‘makkelijk praten’ is. Ik ben slechts een passant in hun leven.
Ik luister naar hun verhalen en deel mijn ervaringen met deze moedige mensen. Aan het einde van de koffiepauze, besef ik, dat ik drijf op geluk. Geluk omdat ik dit werk mag en kan doen; dit werk dat mij zo goed past en aansluit bij mijn Big Five For Life. Wat fijn om betekenisvol te zijn.
Dat gun ik jou ook.
Ben je op zoek naar iets waar je echt gelukkig van wordt? Maak dan een krachtige keuze die je echt verder helpt: ontdek je vijf belangrijkste levensdoelen aan de hand van jouw Big Five for Life.
Wil je meer weten, neem dan contact op!
Tot snel, Inge
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Krachtcafé: voor vrouwen die moedige keuzes durven maken

24 december 2018

Inge Asmus is de bedenker van het Krachtcafé, een virtuele plek waar de deuren open staan voor vrouwen die een leven willen creëren dat bij hen past. Daar moet natuurlijk het een en ander voor gebeuren. Om inzicht te krijgen in wat werkelijk belangrijk is in het leven en om uit te zoeken welke stappen zij daarbij moeten zetten, begeleidt Inge Asmus vrouwen die de moed hebben het heft in eigen hand te nemen.

Meer lezen

Happinez schrijft over de methode van het krachtcafé:  "Grote levensbeslissing voor de boeg? Deze methode kan helpen een knoop door te hakken"

Wie heel bewust stilstaat bij zijn belangrijkste levensdoelen en daarnaar handelt, weet altijd welke beslissing het beste is. Dat is de essentie van de Big Five for Life-methode.

Meer lezen